header

Wie zijn wij:

Locatie Marknesse (zorglocatie):

Zorgboerderij ReemZorg is gevestigd op de locatie van dierenpark MeerZoo aan de steenwijkerweg 15 te Marknesse. Op deze locatie wonen de zorgboer en -boerin en samen met hun dochter en medewerkers bieden ze hier zorg aan de deelnemers van ReemZorg. 

In het dierenpark MeerZoo verblijven heel veel verschillende soorten dieren. Van boerderijdieren zoals paarden en kippen tot exotische dieren zoals slangen en neusberen (www.meerzoo.nl). Alle medewerkers en deelnemers van de zorgboerderij zorgen er samen voor dat alle dieren goed verzorgd worden en het park wordt onderhouden. Zo dragen we zorg voor de groenvoorzieningen, doen we kleine onderhoudsklusjes en onderhouden we de verblijven.
De volwassen deelnemers werken zoveel mogelijk als volwaardig medewerker mee op het dierenpark. De kinderen helpen 's ochtends mee met het voeren van de dieren. Daarna hebben zij tijd om spelletjes te doen, creatief bezig te zijn, sociaal bezig te zijn en om te spelen in bijvoorbeeld onze overdekte speelruimte.  

logovriendenvanmeerzoo

Veel van de dieren die in dierenapark MeerZoo verblijven zijn opvangdieren vanuit Stichting Vrienden van MeerZoo. Deze stichting zet zich in voor het opvangen en verzorgen van exotische dieren. MeerZoo heeft een aantal verblijven ter beschikking gesteld waar deze dieren mogen verblijven. Voorbeelden van deze dieren zijn, wasberen, neusberen, schildpadden, ibissen enz. kijk voor meer informatie op vriendenvanmeerzoo.nl .

- Bij ReemZorg vinden we het belangrijk dat iedereen op zijn eigen manier en niveau mee kan doen met de werkzaamheden en activiteiten. We doen dat door een duidelijke structuur en dagritme te bieden en de deelnemers vraaggericht te begeleiden bij het halen van hun doelen -

 PICT0198 PICT0340 PICT0163 

Zorgboerderij Reemzorg is onderdeel van Ter. Ter is een multifunctioneel bedrijf waar onder andere ReemZorg onder valt, maar ook een evenementenorganisatie, BSO, winkel en een webshop.